Caravanbanden in de aanbieding

caravanbandOp elk vlak zijn prijsvechters te vinden, zo ook bij leveranciers van caravanbanden. Maar is het slim om het onderste uit de kan te halen of kan men beter gaan voor wat meer kwaliteit? Of is het mogelijk banden van goede kwaliteit voor een prijs van een prijsvechter te krijgen?

Is goedkoop duurkoop?

In tijden van crisis zijn we geneigd voor alles het goedkoopste te zoeken. Maar niet alles is goedkoop even goed als de duurdere variant. Natuurlijk is het slim om je ogen open te houden voor leuke aanbiedingen, maar zorg er in het geval van caravanbanden voor dat je bandenleverancier Vaco Erkend is.

Waarom zijn caravanbanden belangrijk?

caravanbandencodeEen caravanband is een belangrijk onderdeel van je caravan. Slijtage is vaak niet zichtbaar en alleen met de juiste bandenspanning kun je veilig en brandstofbesparend rijden. Ook zorgt deze juiste spanning voor een langere levensduur en voorkomt het dat je caravan gaat stuiteren. Iedere caravanband is voorzien van een code, waaraan verschillende capaciteiten zijn af te lezen.

Het gewicht van je caravan

Een caravan weegt al behoorlijk wat van zichzelf, maar je moet niet het gewicht van de inhoud onderschatten. Controleer dus altijd of je banden het gewicht van je caravan aankunnen. Aan een van de codes op je caravanbanden kun je de draagcapaciteit aflezen. Uit de bandenmaat is met behulp van een tabel het maximum draagvermogen te herleiden. Zo betekent een belastingindex van 74 dat het maximale draagvermogen 375 kg is. Code 109 kan 1.030 kg aan. Op sommige banden staan twee belastingindexen, waarbij voor een caravan de hoogste waarde aangenomen mag worden. De laagste waarde is namelijk alleen van toepassing voor dubbelluchtwielen, bijvoorbeeld als op vrachtwagens. Wil je weten wat de code op jouw band betekent, raadpleeg dan de index.

Banden Advies

caravanbandenAls je caravanbanden hebt is het belangrijk om de bandenspanning in de gaten te houden. Het advies is dat de caravanbanden om de zes jaar worden vervangen. Dit zou betekenen dat de levensduur van caravanbanden gemiddeld zes jaar is. De bandenspanning is ook belangrijk wanneer je met de caravan de weg op gaat. Teveel of te weinig spanning op de banden moet vermeden worden. Veiligheid op de weg staat op de eerste plaats. Als de spanning goed is kun je echter ook brandstof besparen en dus zuiniger rijden. Als je een lage bandenspanning hebt, dan heb je ook een langere remweg, je hebt minder grip op de weg en je hebt hierdoor meer kans om te slippen. Te zachte banden zijn dan ook niet goed en hierdoor hebben de caravanbanden een kortere levensduur.

Alles over caravanbanden op een rijtje!

Ben je op zoek naar informatie over caravanbanden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben allerlei tips voor jou op een rijtje gezet. Zorgen over de banden van je caravan zijn verleden tijd als je de volgende tips volgt. Op reis gaan is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Laat je caravanbanden jaarlijks controleren

Het is belangrijk om te weten dat je caravanbanden nog van goede kwaliteit zijn voordat je op reis gaat. Het kan namelijk voorkomen dat lange ritten teveel vergen van de banden. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Om dit te voorkomen is het aan te raden om de caravanbanden vóórdat je op reis gaat te laten testen bij je garage. Dit om de veiligheid op de weg te garanderen.